Tuin & buiten

Het terras op het zuiden heeft een glazen overkapping waar de wind vrij onderdoor waait. Dit terras is vanuit de eetkamer bereikbaar en heeft naast een eettafel ook een statafel en een vaste tafel die gebruikt kunnen worden bij het barbecueƫn met de Black Bastard. Dit is een BBQ met een keramische binnenafwerking, zodat u er zelfs nog een appeltaart in kunt bakken nadat het vlees gebraden is. Uiteraard ligt er een set met het benodigde gereedschap en zelfs een kookboek die u de weg wijst in het werken met een dergelijke BBQ. Om het buitenleven maximaal te kunnen genieten hebben we een elektrische buitenkachel geplaatst en liggen er in het huis diverse fleeceplaids. Er staat een haard in de tuin die met voorzichtigheid en beleid gebruikt kan worden.

Het zuidterras in volle zon

Op het zuiden hebben we een boventerras in de duinen gecreƫerd, deze is uitgerust met 2 ligbedden. U kijkt uit op het natuurgebied van de Westerplas. Omdat Schiermonnikoog de donkerste plek van Nederland is, kunt u hier de grote Beer, vaak ook de kleine Beer, Cassiopeia en de Orion gemakkelijk spotten.

foto-2

In de zomer staat er naast de vlaggenmast een buitendouche met een houten vlonder eronder, een genot om in de duinen een koude douche te nemen op een warme dag!

Het overdekte terras bij de kinderchillkamer op het zuiden is uitgerust met een hangmat, hangstoel en 2 zitzakken.

Het westterras heeft een zitje met 4 stoelen waarboven een Glatz parasol in de gewenste stand kan worden gebracht.

Westterras - frontpage

Onder de overkapping bij de voordeur staan 2 stoelen, bij warm weer een heerlijk koel plekje om even te gaan zitten.

In de tuin hebben we een plaats voor de fietsen gemaakt, er staan 4 fietsen (3 dames en 1 herenfiets) vooralgemeen gebruik. In het huis staat een opvouwbare bolderkar, buiten een houten bolderkar, er is kinderspeelgoed aanwezig.

Eetbare tuin

Mijn idee voor de tuin is om er een eetbare tuin van te maken. Daarom staan er onder het keukenraam diverse keukenkruiden en slasoorten die iedereen mag gebruiken bij het koken. Ik hoop dat de kiwi daar ook vruchten gaat brengen. Tegen de damwandpalen heb ik aan de binnenkant zuilfruit geplant, zuilappel, zuilpeer, zuilkers, zuilpruim, klimaardbeien en een bosbes. Bij het westterras heb ik een munttuin aangelegd. Ik hoop dat de munt lekker ons duintje in gaat woekeren, In het grasveld heb ik een appelboompje geplant en heb ik de takken op plukhoogte gebonden. Ook staan er diverse bessenstruiken, het lijkt me enig dat iedereen die in het huis is, ook iets uit de tuin kan eten.