Het huis

De Dwergstern is ontworpen door Marc Koehler en Teus Louwerens in 2011 en geheel verbouwd in 2013. We zijn als ouders uiteraard heel trots op onze zoon, die het concept heeft bedacht voor het huis waar hij zelf van kinds af aan vele vakanties doorbracht.

De Dwergstern ligt in Klein Zwitserland, het park dat in de jaren 60 werd gebouwd naar aanleiding van een schets gemaakt door Gerrit Rietveld. Het basisidee van de architecten voor het ontwerp van de Dwergstern was om de herkenbare neoplastistische architectuur van Rietveld door te zetten. Op deze manier kon het bestaande huis blijven en werd de uitbouw in dezelfde belijning voortgezet (m.n. het dakprofiel), waardoor de Dwergstern nog steeds qua uiterlijk een herkenbaar huis van het park klein Zwitserland is.

Zuid terras

Door het huis aan de westzijde te vergroten zijn de entree en de buitenruimte aanzienlijk verbeterd. In de aanbouw is een split’-level aangebracht om het volume van het huis te vergroten, met een grote glaswand op het zuiden waardoor de ruimtelijke kwaliteit er enorm op vooruit is gegaan. In het ontwerp zijn de binnen- en buitenruimtes met elkaar verbonden en als de buitenkant vergrijsd in de komende jaren dan gaat de Dwergstern geheel op in het omringende landschap.

Wonen & loungen

De Dwergstern kreeg als werktitel Beachhouse 2 en deze term is eigenlijk gedurende de bouw door iedereen gebruikt. Het huis is zo ontworpen en ingericht dat u zich er prettig kunt voelen met 6 mensen, maar ook met zijn tweeën of alleen is het er heerlijk toeven. Wij genieten er van de rust, de stilte, de natuur en van elkaar en we wensen u dat ook van harte toe.

Voor huurprijzen en beschikbaarheid kunt u terecht op op-schiermonnikoog.nl